Skip to content
Om oss
Om oss
Ambition

Vi strävar efter ett robustare matsystem som gör oss mer självförsörjande. Genom att sätta lokal mat i centrum skapar vi mötesplatser där människor kan samlas och dela kunskap. I samverkan med andra aktörer bidrar vi till att stärka Byakökets roll och locka fler besökare. Vi vill också minska ofrivillig ensamhet genom att främja volontärskap och mentorskap.

Grundare

Bobo Lindblad, fotograf, filmare, kreatör (och mycket mer)

Martin Björklund, docent, lektor och biträdande prefekt vid Umeå universitet (fysioterapeut
med en glöd för helhetssyn)

Maria Jernsdotter Björklund, initiativtagare och ”chefsideolog”. Förutom det sjuksköterska,
medgrundare till Warbro Kvarn AB, kock och kursledare inom civilförsvar.

Syfte

Med ett helhetsperspektiv, som giraffen ser världen, vill vi samla många aktörer för att tillsammans skapa fysiska mötesplatser för lokal mat, gemenskap och folkbildning.

Mål

Om 20 år har varje ort sitt eget Byakök där gemenskap är en självklarhet.

Om oss

Kontakta oss

Har du frågor, idéer eller vill veta mer om vårt arbete? Vi vill gärna höra från dig!